Piniová kůra

Charakteristika:

Piniová kůra nejvyšší kvality bez vláknitých příměsí vyrobená výlučně z Pinus pinaster, Pinie  z galicijských hor. Tato kůra má jedinečné vlastnosti - barva, čerstvost, složení, trvanlivost, struktura, velikost a aroma.

Přednosti:

● Podporuje růst rostlin, zabraňuje klíčení a růstu plevelu

● Reguluje teplotu a vlhkost půdy a chrání rostliny před mrazem, suchem i před extrémně vysokými teplotami v letním období, snižuje ztráty vody výparem

● Chrání půdu před erozí a vysycháním, pomalým rozkladem obohacuje půdu organickými živinami. V místech kde byla užita je zdrojem budoucího humusu

● 100% přírodní a organická, bez příměsí

Rozsah a způsob použití:

Používá se k nastýlání v okrasných zahradách, kolem keřů, stromů, živých plotů, květinových záhonů, pěšin a svahů. Také k pokrytí truhlíků, květináčů a k dalším finálním dekorativním úpravám interiérových i exteriérových ploch. Před použitím půdu zkypřete, odplevelte a přihnojte dusíkatým hnojivem. V závislosti od frakce naneste rovnoměrně na plochu vrstvu půdy. Piniová kůra má podstatně delší trvanlivost než běžná kůra. Její obnova se doporučuje na koci cyklu, tj. za 4 - 5 let.

Frakce:

8 - 15 mm

15 - 35 mm

35 - 55 mm

55 - 95 mm

Hortenzie-pokon

Hortenzie a jiné kyselomilné rostliny vyžadují zvláštní péči.

Hnojivo Pokon Hortenzie je speciálně formulováno pro potřeby hortenzií nebo jiných kyselomilných rostlin v květináčích (možné použití také na záhonech).

Jedná se o vyvážené kapalné hnojivo pro optimální růst a kvetení.

Aplikuje se zálivkou 1x týdně v období růstu a květu. Dávkování je 10 ml / 1 l vody od března do září.

NPK kapalné hnojivo 6-4-7 s mikroelementy.

Fosfátová skla granulat

Fosfátové sklo je dlouhodobě působící minerální hnojivo v poměru PK 50 - 18 s širokým použitím. Může jej použít na zeleninu, ovoce, květiny, okrasné dřeviny i vodní rostliny.

Je vysoce koncentrovanou sloučeninou širokého komplexu makro a mikroprvků.

Zásobuje rostliny potřebnými minerálními látkami bez rizika jejich přehnojení.

Používá se ke zvýšení a regeneraci přirozené úrodnosti půdy.

Fosfátová skla začínají působit až při teplotě 8°C. To je v době, kdy dochází k větší spotřebě prvků z půdy. Uvolňování živin hnojiva probíhá pod vlivem kyselin kořenového systému rostlin podle jejich vlastních potřeb ve výživě při různých teplotních podmínkách.

Fosfátové sklo můžeme začít zapravovat v březnu - dubnu. U ovocných a okrasných dřevin při podzimní výsadbě můžeme zapravit v září-listopad jako zásobní hnojivo. Taktéž i u trávníku.

Skládají se z metafosfátů draslíku, vápníku, hořčíku a dalších důležitých prvků jako je síra, železo, měď, mangan,zinek, molybden, kobalt a dalších.

Jsou výhodná k zásobnímu hnojení pro výživu trvalých kultur (např. ovocné dřeviny, vinná réva, jahody) s účinkem pro celou sezónu. Díky svým vlastnostem je hnojivo vhodné pro výživu polních i zahradních plodin.

rady pro zahrádkáře