Měsíc květen

V tomto měsíci se zaměříme na ochranu ovocných rostlin, a to především proti pilatce jablečné. Dospělci se vyskytují v době kvetení jabloní a kladou do jejich květů vajíčka. Pro chemickou ochranu použijeme Calypso

Padlí viz. http://blog.hruska-skolky.cz/17-ochrana-rostlin/choroby/69-padli-jablonove .

Pro vyšší počet květů použijeme listou výživu s vyšším obsahem hořčíku. Aplikujeme ji před kvetením, po kvetení a na počátku tvorby plodů. Můžeme použít například Harmonii Mikroprvky.

Mandelinku bramborovou zná určitě každý. Škodí žírem na bramborách, mohou ale napad i rajčata a některé další domácí plodiny. V boji proti mandelince použijeme Calypso nebo přírodní Spintor.

V tomto měsíci se naplno rozjíždí sezona balkonových květin, proto doporučujeme poohlédnout se po hnojivu určeném na balkonovky. Např. : Agromin Pelargonie, Kristalon Plod a květ, Sylva Tabs - balkonové květiny, Symbion - Symbivit  muškát, Fantazie Muškát a balkonové rostliny.

U okrasných rostlin si dáváme pozor na černou skvrnitost viz http://blog.hruska-skolky.cz/21-ochrana-rostlin/choroby-okrasnych-rostlin/20-cerna-skvrnitost-ruzi

rady pro zahrádkáře